Είναι εθιστική, επιβεβαιωμένο επιστημονικά αλλά δεν χρειάζεστε τους επιστήμονες για να το καταλάβετε.
Ωστόσο η ζάχαρη καταφέρνει με ύπουλο τρόπο να μας κλέβει ενέργεια και να μας προσθέτει κιλά. Δεν είναι το γλυκό του ζαχαροπλαστείου που κάνει τη ζημιά.
Η διατροφή μας περιλαμβάνει πολύ μεγάλες
ποσότητες ζάχαρης αλλά και υδατανθράκων που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ζάχαρη όταν διασπώνται.
Η ζάχαρη στη φυσική ή τεχνητή της μορφή έχει διεισδύσει σε κάθε τροφή από το ψωμί ολικής άλεσης μέχρι το γάλα σόγιας!
Για να αποφύγετε τις γλυκές παγίδες πρέπει να κατανοήσετε τον μηχανισμό.
Παρακάτω σας δίνω κάποιες συμβουλές – είναι αδύνατον όμως σε ένα κείμενο να εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις.
TI NA KANETE
1 Τρώτε υδατάνθρακες με μέτρο
Προϊόντα που καταναλώνονται ευρέως όπως το άσπρο ψωμί, οι πατάτες και το λευκό ρύζι σας κάνουν να πεινάτε περισσότερο και να ζητάτε γλυκό.
2 Προτιμήστε τους καλούς υδατάνθρακες
Οι ακατέργαστοι καρποί όπως το αναποφλοίωτο ρύζι, τα ολικής αλέσεως προϊόντα όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, το αλεύρι έχουν σταθερή επίδραση στην γλυκόζη και την ινσουλίνη.
3 Κάντε τους σωστού συνδυασμούς
Ο χρυσός κανόνας για μια ισορροπημένη διατροφή είναι να μην τρώτε ποτέ μόνους τους υδατάνθρακες.
Ο σωστός συνδυασμός οδηγεί σε αργή απορρόφηση του υδατάνθρακα επιμηκύνοντας το αίσθημα της ικανοποίησης.
4 Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη
Ένας καλός κανόνας είναι να καταναλώνετε περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά δέκα κιλό βάρους. Δηλαδή μια γυναίκα 60 κιλών δικαιούται 48 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.
5 Κόψτε τα αναψυκτικά
Ο πιο απλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης είναι να κόψετε τα ποτά και τα αναψυκτικά που περιέχουν γλυκαντικές ύλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου