Όπως προκύπτει η διατροφή και ο τρόπος ζωής αποτελούν σημαντικούς παράγοντες πρόληψης για την εμφάνιση ασθενειών όπως ο καρκίνος. Αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν λειτουργούν ως υποκατάστατο των επίσημων και αναγνωρισμένων ιατρικών μεθόδων αντιμετώπισης της νόσου.
Η Εκθεση για τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την πρόληψη του καρκίνου: Μια παγκόσμια προοπτική, του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την έρευνα του καρκίνου, που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2007, θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες ως έγκυρη πηγή πληροφόρησης.
Στην έκθεση οι γενικές συστάσεις των ειδικών για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας είναι οι εξής:
* Έλεγχος σωματικού βάρους.
* Σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε ημέρα.
* Αποφυγή των ζαχαρούχων ποτών. Περιορισμός της κατανάλωσης τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ενέργεια και χαμηλής διατροφικής αξίας (επεξεργασμένα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη ή λιπαρά).
* Κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων.
* Περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αποφυγή επεξεργασμένου κρέατος όπως τα χοτ ντόγκ.
* Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ στα 2 ποτήρια ημερησίως για τους άντρες και σε 1 για τις γυναίκες.
* Περιορισμός της κατανάλωσης αλμυρών τροφών.
* Όχι στα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται προστασία από τον καρκίνο.
Johns Hopkins
Η Εκθεση για τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την πρόληψη του καρκίνου: Μια παγκόσμια προοπτική, του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την έρευνα του καρκίνου, που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2007, θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες ως έγκυρη πηγή πληροφόρησης.
Στην έκθεση οι γενικές συστάσεις των ειδικών για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας είναι οι εξής:
* Έλεγχος σωματικού βάρους.
* Σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε ημέρα.
* Αποφυγή των ζαχαρούχων ποτών. Περιορισμός της κατανάλωσης τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ενέργεια και χαμηλής διατροφικής αξίας (επεξεργασμένα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη ή λιπαρά).
* Κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων.
* Περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αποφυγή επεξεργασμένου κρέατος όπως τα χοτ ντόγκ.
* Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ στα 2 ποτήρια ημερησίως για τους άντρες και σε 1 για τις γυναίκες.
* Περιορισμός της κατανάλωσης αλμυρών τροφών.
* Όχι στα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται προστασία από τον καρκίνο.
Johns Hopkins
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου